Benodigdheden
- 750 gr hacheevlees in blokjes gesneden,
- 2 uien in grove stukken gesneden,
- 1 fles trappist dubbel,
- 2kruidnagels,
- 2 laurierblaadjes,
- 100 gr margarine of zonnebloemolie
- 1 eetlepel bloem
Bereiding
- Bak in een braadpan in de margarine of olie het hacheevlees goudbruin aan en voeg daar de uien bij.
- Voeg een eetlepel bloem toe en bak het geheel nog even door. Blus het vlees af met de trappist en een deciliter water.
- Doe de laurier en kruidnagels bij het vlees en stoof het vlees in twee uur gaar. Een schepje bruine suiker is trouwens ook heel smakelijk.
- Breng de hachee op smaak met zout en peper. Vooral dat laatste niet vergeten!!
Lekker met Vlaamse frieten en Belgische mayonaise 🙂
[Bron: Proef van de Keurslager]