Recept: Wortelcake

Lekker eten! Dus ben ik vandaag een Wortelcake aan het maken; hij zit nu in de oven, dus nog even afwachten wat het resultaat is.

Wortelcake

  • 200 gr fijngeraspte wortel
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel of cakemeel
  • 200 gr zachte roomboter
  • 200 gr poedersuiker of fijne basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 50 gram fijngehakte walnoten
  • snufje vanillesuiker (niet echt nodig)
  • 3 volle theelepels speculaaskruiden of koekkruiden

Roer de boter en suiker door elkaar tot het een zachte, romige massa is geworden. Mis er dan 1 voor 1 de eieren doorheen, daarna de wortelprut en walnoten, en als laatste het meel, vanillesuiker en de speculaaskruiden.

Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden, en vet een bakvorm in. Zet de cake ongeveer anderhalf uur in de oven, prikken met een breinaald of satéstokje in het midden om te kijken of hij gaar is. De naald moet er schoon uitzien. Zo niet, dan nog wat langer bakken.

En ondertussen al surfend deze link tegengekomen: culinette.nl

Ik denk dat deze recepten heel inspirerend zullen zijn de komende tijd in onze keuken. En vanavond maakt mijn lief zijn fameuze ‘Spaghetti a la Coert’, ik zal hem het recept eens vragen 🙂

Afdrukken