Recept: Fryske Dúmkes

Ik wilde graag Paaskoekjes bakken, en vond dit recept uitstekend geschikt daarvoor. Met een uitsteekvormpje van een Paashaas 🙂
Ingrediënten:

  • 150 g boter (op kamertemperatuur)
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 g bloem
  • 1 tl zout
  • 80 g fijngemalen amandelen
  • 1 tl anijszaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze:
Roer de boter zacht in een kom. Voeg de suiker en de eieren toe en klop het tot een schuimig geheel.
Zeef de bloem samen met het zout boven de kom en kneed het tot deeg. Laat het anijszaad een kwartiertje weken in een eetlepel warm water. Voeg hierna het anijszaad en de rest van de ingrediënten toe en kneed alles nogmaals goed door.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik. Snijd hier koekjes uit van 2 bij 4 centimeter en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 150 graden in ongeveer 25 minuten gaar.

[Bron: Landleven April 2011]

Afdrukken