Eigenlijk horen er raapsteeltjes bij, maar die kon ik hier nergens krijgen. Dus gebruikte ik er rucolla voor. Dat gaat ook prima. De walnoten vervangen door pecanoten, in stukjes gehakt. En geraspte kaas werd bij ons de geraspte geitenkaas. Een erg lekkere lauwwarme salade, waarbij je een beetje moet uitkijken dat ie niet te zout wordt. Hieronder het originele recept:
Ingrediënten
- 200 gram verse tagliatelle
- 500 gram gerookte kipfilet in stukjes gesneden
- 100 gram raapstelen
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram walnoten
Voor de dressing
- 1 el witte wijnazijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl mosterd
- 1 tl vloeibare honing
- 3 el olijfolie extra vergine
- peper uit de molen en zout
Bereiding
Kook de tagliatelle en laat goed uitlekken. Meng de gerookte kip, raapsteeltjes, Parmezaanse kaas en walnoten door elkaar. Meng de ingredienten voor de dressing en schep dit over de tagliatelle heen. Garneer nog met wat raapstelen.
[Bron: Buitenleven 3 2011]