Recept: Gehaktballetjes met pruimen

Na een sportieve ochtend met m’n oefengroepje compleet heb ik eindelijk de wc-vloer met van die groene matten geïsoleerd vanmiddag.

Tussendoor het grootste deel van m’n favoriete buren gesproken, en boodschappen gedaan, want ik kokkerel vandaag. Een recept van Meike dit keer, en ik ben zeer benieuwd hoe het smaakt.

Update: écht heel erg lekker. Ik had de dubbele hoeveelheid gemaakt, maar er hebben er maar 2 het overleefd 🙂

gevuld gehakt met pruimen (Ayallah Dukas)

Ingrediënten:

  • 250 g rundergehakt
  • een handje gedroogde pruimen (liefst zonder pit)
  • 50 g paneermeel
  • een handje peterselie
  • 1 ei
  • 1 dl tomatenketchup
  • 1,5 dl rode wijn
  • peper en zout

Ontpit de pruimen als dat nog nodig is. Vermeng het gehakt met het paneermeel, het ei, de gehakte peterselie en peper en zout naar smaak. Vorm balletjes door een ontpitte pruim te omhullen met een laagje gehakt. Doe de wijn en de ketchup in een grote pan en breng aan de kook. Doe wat peper en zout in de pan. Doe de balletjes erbij en laat 30 minuten zachtjes koken op laag vuur. Serveer met sla en witte rijst.

Afdrukken

2 reacties

  1. Ha Meike,

    Ik ben ook erg benieuwd. Stond tussen het schrijven door nog te koken, en Jeroen is de schilderijen die hij
    gisteren meenam aan het inlijsten, we gaan zo eten 🙂

Reacties zijn gesloten.