Recept: Appel-walnotentaart

Heel erg lekker voor een koude zondagmiddag als ie warm uit de oven komt, met een glaasje port erbij!

Ingrediënten

  • 2 tl kaneel
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • snufje zout
  • 2 koppen bruine basterdsuiker (of een halve wit en een halve bruin)
  • 3 koppen bloem
  • 1 tl zuiveringszout (bij de drogist of apotheek verkrijgbaar, niet te verwarren met bakpoeder)
  • 4 of 5 appels (3 is te weinig, die vind je niet meer terug)
  • 3 eieren
  • 1 1/3 kop zonnebloemolie
  • scheutje vanille van dr. Oetker, of beetje vanillesuiker
  • scheutje citroensap
  • ongeveer 100 gram walnoten of pecannoten

Bereiden
Hak de walnoten grof. Schil de appels en deze in  blokjes snijden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe bij elkaar in een beslagkom alle droge ingrediënten (kaneel, kruidnagelpoeder, zuiveringszout, bloem, walnoten, suiker, zout). Goed door elkaar roeren.

In een hoge kom alle ‘natte’ ingrediënten door elkaar mixen. Vervolgens beide door elkaar roeren en als laatste de appels erdoorheen. Beetje kruimig, kleverig beslag krijg je, de appelstukjes vallen er een beetje uit, maar dat geeft niet. In een ingevette cakevorm 90 minuten op 180 graden bakken. Yummie!

[Oorspronkelijk recept: stukjebijbeetje.com]

Afdrukken