Ingrediënten voor 4 personen (of voor 2 keer een maaltijd voor 2 personen)
- 2 middelgrote uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- olijfolie
- 2 tl chilipoeder
- 1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden
- 1 volle tl djinten (komijnepoeder)
- Vers gemalen zwarte peper (zout is echt niet nodig, er zit al meer dan genoeg in de gedroogde zontomaatjes!)
- 500 gr rundergehakt
- 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje)
- 5 grote pommedori in stukjes gesneden
- 1/2 pakje tomaten gepureerd
- 0,5 stokje kaneel
- 2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt
- Stokbrood
- Groene salade
Voorbereiding
– Fruit de uien en knoflook in een klein beetje olijfolie totdat ze zacht zijn.
– Voeg de rode peper, chilipoeder, djinten en peper toe.
– Voeg het gehakt erbij en bak het rul, totdat alles bruin is.
– Hak de gedroogde tomaten met een beetje olie (uit het potje) en het halve pakje tomatenspul in de mixer zodat deze een pasta vormt en voeg dit bij het gehakt.
– Voeg de stukjes tomaten, het kaneelstokje en 1 dl water bij het vlees. Proef even en voeg zo nodig nog wat kruiden toe.
Bereidingswijze
– Doe het deksel op de pan en laat dit een uurtje sudderen.
– Voeg de uitgelekte kidneybonen erbij en laat alles even doorwarmen.
Serveertips
Dit gerecht komt beter tot zijn recht als het een dag van tevoren is klaargemaakt !
Met stokbrood en een groene salade en een grote klodder Bulgaarse yoghurt of guacamole.
[Bron: Smulweb.nl]