Recept: Chili con carne a la Jamie Oliver

Ingrediënten voor 4 personen (of voor 2 keer een maaltijd voor 2 personen)

  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, kleingesneden
  • olijfolie
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden
  • 1 volle tl djinten (komijnepoeder)
  • Vers gemalen zwarte peper (zout is echt niet nodig, er zit al meer dan genoeg in de gedroogde zontomaatjes!)
  • 500 gr rundergehakt
  • 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje)
  • 5 grote pommedori in stukjes gesneden
  • 1/2 pakje tomaten gepureerd
  • 0,5 stokje kaneel
  • 2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt
  • Stokbrood
  • Groene salade

Voorbereiding

– Fruit de uien en knoflook in een klein beetje olijfolie totdat ze zacht zijn.

– Voeg de rode peper, chilipoeder, djinten en peper toe.

– Voeg het gehakt erbij en bak het rul, totdat alles bruin is.

– Hak de gedroogde tomaten met een beetje olie (uit het potje) en het halve pakje tomatenspul in de mixer zodat deze een pasta vormt en voeg dit bij het gehakt.

– Voeg de stukjes tomaten, het kaneelstokje en 1 dl water bij het vlees. Proef even en voeg zo nodig nog wat kruiden toe.

Bereidingswijze

– Doe het deksel op de pan en laat dit een uurtje sudderen.

– Voeg de uitgelekte kidneybonen erbij en laat alles even doorwarmen.

Serveertips
Dit gerecht komt beter tot zijn recht als het een dag van tevoren is klaargemaakt !

Met stokbrood en een groene salade en een grote klodder Bulgaarse yoghurt of guacamole.

[Bron: Smulweb.nl]

Afdrukken