Recept: Kerriesoep met pastinaak en appel

Onder het mom van ‘wie wat bewaard die heeft wat’ heb ik al mijn oude Seasons nog sinds 2001 of zo en laatst heb ik alle delen oktober bij elkaar gelegd. Zo heb je direct allerlei herfstrecepten bij elkaar, om zo uit te zoeken. Onderstaande aten we gisteravond, met zelfgebakken pompoenbrood met een klein beetje anijszaad erin, zalmsalade met olijvonaise en rode druiven. De soep smaakt precies zo lekker als ik gedacht had. Alleen voor de appel mag je inderdaad een beetje zure nemen (wij hadden een jazz appel 🙂

Nodig:

  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel milde kerriepasta (Patak)
  • 750 gram pastinaak
  • 1 liter (kippen)bouillon
  • zout en peper naar keus
  • 1 appel, Granny Smith

Bereiden:

Pel de uien en de knoflooktenen en snijd ze grof. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en smoor de ui en de knoflook op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg na een kwartier de kerriepasta toe en laat het 5 minuten meefruiten.

Schil de Pastinaak en snijd hem in blokjes. Roer ze door de inhoud van de pan en smoor alles nog 20 minuten. Doe dan de bouillon erbij en laat de soep op laag vuur ongeveer 1 1/2 uur sudderen.

Pureer de soep met de staafmixer en breng hem op smaak met zout en peper. Schil en rasp de appel, roer hem door de soep en laat deze op laag vuur nog 5 minuten sudderen (niet meer laten koken).


[Bron: Seasons oktober 2004]

Wat is een Pastinaak?
Pastinaak – Wikipedia
Pastinaak – Ministerie Eten en Drinken
Pastinaak – Vrienden van het platteland

Recepten
Hutspot met pastinaak
Solaet van pastinaken – middeleeuws recept
Pastinaak – Elsje de Ruiter
Pastinaakmousseline

Afdrukken

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.