Recept: Aardappel-kümmelbrood

Aangezien ik vandaag al m’n Seasons uitgezocht heb (7 jaargangen!), kwam ik ook een aantal lekkere recepten tegen.
Het aardappel-kümmelbrood kwam goed uit, aangezien lief vandaag Zuurkool met Sambal (met aardappelpuree) maakt, dus kookte hij voor mij een 1 1/2 aardappel extra. Bovendien kwam ik erachter heel veel zaden in huis te hebben, waarvan de voorraad langzamerhand wel een beetje mag slinken.
Hieronder het recept, later een update over hoe het brood heeft gesmaakt.

Nodig:

  • 180 mililiter melk – ik gebruik liever karnemelk
  • 85 gram aardappelpuree
  • 30 gram boter – normaliter zou ik zeggen; neem olijfolie, maar vanwege de kerst hebben we nog een beetje roomboter liggen
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 330 gram bloem – in dit geval mix van 200 gr bloem & 130 gr volkoren speltmeel
  • 1 zakje droge gist
  • 1 opgehoopte eetlepel kümmelzaad

Doe alle ingredienten in de broodmachine en maak het brood volgens de gebruiksaanwijzingen. Gebruik de instelling voor witbrood. (mijn bakmachien heeft alleen basis,- french,- en whole, ik koos ‘french’ & hoop dat dat goed is).

Een heerlijk brood met bijvoorbeeld boerenkaas en appelstroop.
[Bron: Seasons keuken van enkele jaren geleden]

Bewaren

Afdrukken