Je zelfgemaakte pesto smaakt veel lekkerder dan die van de meeste supermarkten uit een potje! Eerlijk gezegd is het niet veel werk wanneer je zo slim bent de Parmezaanse kaas door de kaasboer laat raspen. Dat deed ik afgelopen zondag niet. Sufferd. Maar dat stuk kaas zag er zo mooi uit 🙂
Ingredienten:
- 125 gram basilicumblaadjes
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 25 gram pijnboompitten
- 2 knoflooktenen
- ongeveer 1 tot 1/2 dl olijfolie
Doe de basilicum, pijnboompitten, knoflooktenen bij elkaar in een hoge mengbak, en ga er met de staafmixer doorheen. Maal er al roerende de olijfolie doorheen, en voeg op het laatst de parmezaanse kaas toe. Geen zout erbij doen; de kaas is van zichzelf al zout genoeg!
Lekker met hartjespasta (HEMA), andere soorten pasta of zo op je brood. Een dag of 4 a 5 houdbaar in de koelkast.
Ha Tim,
Leuk dat je reageerde. Ik heb even gekeken naar de Rucola pesto; dat ziet er erg lekker uit. Vooral als vervanging van kruidenboter lijkt het me een goeie.
Overigens zag ik laatst dat Hugh van River Cottage Peterselie pesto maakte. Nog zo’n leuk idee.
Groetjes Rietje
Vind zelf de variant met rucola i.p.v. basilicum ook erg lekker. http://www.kookn.nl/pesto-van-rucola-heerlijk-op-en-door-bijna-alles/
O heerlijk! Toevalligerwijs hebben wij de laatste tijd ook vaak zelfgemaakte pesto!
Voor de houdbaarheid en portionering heb ik nog een tip: in een ijsblokjes bakje in de vriezer is t veel langer houdbaar. En je kunt telkens pakken wat je nodig hebt ipv een heel bakje waar je dan alsnog de helft van weg kunt gooien.