Recept: Fruitcrumble

Nagerecht voor 4 personen

  • 150 g bloem
  • 50 g fijngehakte hazelnoten of amandelen
  • 100 g zonnebloem of maiskiemolie (of boter)
  • 75 g suiker
  • mespuntje zout (oh, helemaal vergeten!)
  • 400 g gemengd rood fruit (in ons geval aardbeien en blauwe bessen)

Meng de ingrediënten voor het deeg tot het kruimelig is. Maak het fruit schoon en snijd het zo nodig in kleinere stukjes. Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg het fruit in een lage ovenschaal of taartvorm (4 kleine porties kan ook). Verdeel de kruimels erover en bak de fruitcrumble in ongeveer 30 minuten mooi bruin.

In plaats van gemengd rood fruit kunt je ook appel en peer, abrikoos en pruim of rabarber gebruiken. Een deel van het bloem kan vervangen door havervlokken.

[Bron: Boodschappen.nl]

Bovenstaand recept heb ik gisteravond gemaakt, toen onze vrienden kwamen eten. Het was berelekker, mierzoet, en de grootste dikmaker die wij in tijden hebben gegeten 🙂
Dus ga ik binnenkort eens een gezondere versie maken. Suiker vervangen en/of veel minder, meer hazelnoten een beetje minder olie en dan is ie nog kruimeliger. Overigens was 30 minuten in de oven ook een beetje lang, want m’n aardbeien waren zowat ‘gesmolten’!

Afdrukken