Recept: Flamische au fromage (Abdijkaastaart)

En in dit geval; Abdijkaastaart. Het is me ooit bijna gelukt om de Abdijkaastaart van de Zotte na te maken. Geen idee of het inderdaad zo is, maar deze komt het dichtst bij van alle recepten die ik tot nu toe gevonden heb.

Flamische au fromage (noord Franse kaastaart)

Ingrediënten:

* 250 g St. Albray of Munster kaas
* 2 uien
* 2 tomaten
* 3 eieren
* 175 ml slagroom
* zout, vers gemalen peper, nootmuskaat
* 5 velletjes bladerdeeg
* boter om in te vetten
* springvorm, doorsnede 26-28 cm

Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden.

Korstjes van de kaas snijden en kaas in dunne plakjes snijden.
Uien schoonmaken en in halve ringen snijden.
Tomaten in kleine stukjes snijden, eventueel de zaadlijsten verwijderen.
Meng de ui, de tomaten en de kaas.
Klop de eieren en slagroom los.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Taartvorm invetten en bekleden met de 5 velletjes bladerdeeg.

IMG_3258a

Verdeel het kaas, ui en tomaat mengsel over de bodem en giet het eimengsel hier over uit.

IMG_3259a

Vouw de bovenste bladerdeeg randen naar elkaar toe.

IMG_3262a

Plaats de taart in het midden van de oven en bak de taart in 40-45 minuten goudbruin.
Eventueel na 20 minuten afdekken met aluminiumfolie.

IMG_9153a

Lekker met:
Grove mosterd
Biertje
Zelfgebakken brood

Afdrukken