Recept: Salisbury Steak

Ik hou van gekookte aardappels, maar alleen dan, wanneer er een lekker sjuutje bij zit. Dit recept heeft dat! Ik zag ’t recept van de week op 24Kitchen gemaakt worden en dacht; dat kan ik ook, maar er moet wel meer groente!! bij. Aangezien er nog een courgette in de koelkast lag die op moest, sneed ik die in dunne plakjes en legde ze op de bodem in de ovenschaal waar straks de rest in gaat. O ja, en ik had maar 1 bakje champignons. Ook genoeg voor 2 personen. Je kunt een beetje spelen met de hoeveelheden. Heerlijk was ’t, hoewel de structuur van de steak voor mij nog wat steviger kan. Uit elkaar vallende gehakt ben ik niet zo voor. Maar hieronder volgt het recept, naar smaak zelf aan te passen.

IMG_3963i

Ingrediënten

800 g kruimige aardappels
400 g rundergehakt
1 ei
1 el mosterd
1 el paneermeel
4 el ketchup
3 tl worcestersaus
olijfolie om in te bakken
1 ui
0.5 bosje bladpeterselie
500 g champignons
250 ml water

Bereiden

Aardappels

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.

Salisbury Steak

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng het gehakt, ei, mosterd, paneermeel, een vierde ketchup en twee derde worcestersaus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm 4 ovaalvormige burgers.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de hamburgers om en om in circa 5 minuten goudbruin. Leg de burgers in een met olie ingevette ovenschaal.
Snijd de champignons in vieren.
Pel en snijd de ui in grove blokjes.
Voeg de uien en de champignons toe aan dezelfde pan en bak in circa 6 minuten goudbruin.
Pluk en snijd de peterselie fijn.
Voeg de resterende ketchup, de resterende worcestersaus en het water toe en breng aan de kook. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Laat circa 5 minuten inkoken. Schenk de jus over de burgers en bak de burgers in de oven in circa 8 minuten gaar.

Serveren

Verdeel de aardappels en de Salisbury steak over borden. Strooi de resterende peterselie erover.

Afdrukken