Recept: Komkommersalade met radijsjes en peultjes

Ingrediënten

  • 175 g peultjes, schoongemaakt
  • 1 el rijstazijn (appelazijn o.i.d.)
  • 2 tl suiker
  • 2 tl sojasaus
  • 1 tl oosterse sesamolie
  • ⅛ tl zout
  • 2 komkommers
  • 2 bosjes radijsjes
  • 1 el sesamzaad, geroosterd

Bereiden

  1. Blancheer de peultjes 2 tot 3 min. in een pan met licht gezouten water. Giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan.
  2. Klop in een kommetje azijn, suiker, sojasaus, sesamolie en zout door elkaar tot de suiker en het zout zijn opgelost.
  3. Voor het leuke gezicht: kerf met een citroentrekker overlangs lijnen in de schil van de komkommers. Snijd de komkommers en de radijsjes in dunne schijfjes. Vermeng in een grote kom de peultjes, komkommers en radijsjes met de dressing. Bestrooi de salade tot slot met sesamzaad.
Afdrukken